چاپ        ارسال به دوست

خاصیت چربی سوزی 8 گزینه غذایی ثابت شده است


بیشتر شما نمی دانید چه غذاهایی باعث می شوند کالری که مصرف کرده ‌اید را سریع‌تر بسوزانید.

به گزارش آوای سلامت به نقل ازactivebeatغذاهای خاصی اثرات ترموژنیک (سوزاننده چربی) بالایی دارند،‌ یعنی به افزایش سرعت متابولیسم شما کمک می‌ کنند.

عدس: سرشار از پروتئین است و چربی خیلی کمی هم دارد. در واقع کمترین چربی را در میان غذاهای سرشار از پروتئین دارد. همچنین مصرف یک وعده آن،‌ 35 درصد نیاز روزانه آهن را تامین می کند.

ماهی: برخی ماهی‌ های خاص سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند،‌ که با افزایش متابولیسم موجب از بین رفتن چربی‌ها می ‌شوند. عملکرد رژیمی اسید چرب امگا 3 مانند پروتئین است. امگا3 بدن را مجبور به چربی ‌سوزی بیشتر می‌ کند و اشتها را در طول روز کنترل می‌ کند.

سیب: یک سیب اندازه متوسط، تنها 80کالری دارد و دارای همه انواع آنتی ‌اکسیدان ‌ها است. از آنجایی که سیب سرشار از آنتی ‌اکسیدان است، موجب بهتر شدن جریان خون و ساختن ماهیچه‌ های قوی ‌تر و سالم‌ تر می‌ شود. به عنوان یک قانون کلی، معمولا سیب‌ های دارای پوست تیره‌ تر را انتخاب کنید. هرچه پوست سیب تیره‌ تر باشد، آنتی ‌اکسیدان و اثرات چربی ‌سوزی آن بیشتر است.

فلفل قرمز: دارای ترکیبی به نام کپسایسین است. این ماده بدن را گرم و به شما کمک می ‌کند کالری اضافی را بسوزانید. متخصصان کاهش وزن توصیه می کنند که فلفل را به سوپ، سس و برنج اضافه کنید تا قابلیت چربی‌ سوزی رژیم غذایی ‌تان را افزایش دهید.

چای سبز: حاوی ترکیبی موسوم به اپیگالوکتشین‌گالات است؛ آنتی اکسیدانی که باعث می‌ شود بدنتان بهتر از هورمون طبیعی و ناقل عصبی نوراپی‌ نفرین استفاده کند. اثر اصلی نوراپی‌ نفرین در متابولیسم، دادن پیغام جهت سوزاندن سلول ‌های چربی و انرژی ذخیره شده است.

جو دوسر: سرشار از فیبر است و وقتی بدن می‌خواهد غلات غنی از فیبر را تجزیه کند،‌ در طی مراحل هضم آن دو برابر انرژی مصرف می ‌کند و کالری می سوزاند. همچنین فیبرهای رژیمی،‌ اشتهای شما را تنظیم می ‌کند و به شما حس سیری طولانی ‌مدت می دهد.

گریپ فروت: یکی از بهترین صبحانه‌ های چربی سوز، نصف گریپ‌فروت و یک فنجان قهوه است. این شروع عالی برای روزتان است، به خصوص اگر 2 ساعت بعد از آن دومین صبحانه خود را، که غذایی سرشار از فیبر و پروتئین است، ‌بخورید. گریپ ‌فروت به بدن کمک می‌ کند چربی و کلسترول را حل کند و مانع از سخت شدن رگ ‌های قلب می‌ شود.

بوقلمون و مرغ: این دو ماده غذایی در چرخه رژیمی به عنوان رژیم دارای «اثر بالای ترموژنیک» شناخته می ‌شوند. بوقلمون و مرغ هر دو کالری کمتری از گوشت گاو دارند.

 

 

 

چرا بدن دچار احتباس آب می شود؟

تقریبا 70 درصد از بدن انسان متشکل از آب است و آب در داخل و خارج سلول های بدن ما وجود دارد. خون موجود در ارگان ها و عضلات نیز عمدتا از آب ساخته شده است.

به گزارش آوای سلامت به نقل ازmedicalnewstodayیک سیستم پیچیده از هورمون ها و پروستاگلاندین ها (مواد شبهه هورمونی)، توسط بدن انسان مورد استفاده قرار می گیرد و آن هم برای تنظیم سطح آب. این یعنی آب اضافی توسط کلیه ها دفع می شود. به همین ترتیب کاهش جذب آب در بدن با کاهش برون ده ادرار نسبت به حد معمول همراه است.

علت چیست؟

زمانی که آب رفته به بافت‌ های بدن بیشتر از آب برگشته به خون باشد حالت احتباس آب به وجود می ‌آید. برای همین برخی از اعضای بدن متورم می‌ شوند و به اصطلاح پف می‌ کنند.

بارداری: وزن رحم بر روی وریدهای بزرگ لگن می تواند منجر به افزایش تجمع مایع در بدن در دوران بارداری شود. در بیشتر موارد، این اتفاق جای نگرانی ندارد و با تولد نوزاد از بین می رود.

کمبود پروتئین: انسان به یک سطح معین از پروتئین برای تعادل موثر آب نیاز دارد. اگر شما به میزان کافی مواد غذایی حاوی پروتئین نخورید، میزان آن در خون بسیار پایین می ‌آید. در همین حال آب به سوی بافت‌ های غلیظ‌ تر می‌رود و از خون وارد بافت‌ ها شده و به سمت خون بر نمی‌ گردد. برای همین هم پف کردگی به خصوص در پاها ظاهر می‌ شود.

احتباس آب پیش از قاعدگی: این روند باعث بروز نفخ می شود. کارشناسان می گویند به علت عدم تعادل هورمونی، و همچنین برخی از عوامل تغذیه ای، احتباس آب پیش از قاعدگی رخ می دهد.

مصرف نمک بالا: غذاهای غنی از نمک و سدیم باعث احتباس آب می شود. زمانی که غذاهای شور می‌ خورید نمک زیادی وارد بافت ‌های بدن می‌ شود. در نتیجه آب برای رقیق کردن آن به سمت بافت‌ ها می‌ رود. برای همین هر قسمتی از اعضای بدن می ‌تواند دچار احتباس آن و حالت پف کردگی بشود.

سوء تغذیه: متخصصان می گویند کمبود تیامین یا ویتامین ب 1 و همچنین کمبود ویتامین های ب 6 و ب 5 موجب احتباس مایعات در بدن می شود. سطوح پایین آلبومین نیز می تواند منجر به بیماری کلیوی و احتباس آب گردد.

آلرژی: برخی از غذاها و یا نیش حشرات موجب ادم در افراد حساس می گردد.

کم کاری تیروئید: در این بیماری سوخت و ساز بدن كاهش پیدا كرده و یكی از اثرات آن تجمع آب و مایعات در لابه لای بافت ‌های بدن و ایجاد یك ورم و چاقی كاذب است. البته کاهش سوخت و ساز افزایش تجمع چربی در بدن را نیز به دنبال دارد. این مورد در صورت مراجعه به موقع به پزشك توسط علایم بالینی و یك آزمایش ساده خون به راحتی قابل تشخیص است.

بیماری کلیوی: اگر این عضو مهم بدن به خوبی كار نكند تعادل دفع و بازجذب نمك‌ های بدن از تعادل خارج شده و بازجذب بیش از حد سدیم باعث تجمع آب در بدن می‌شود و در صورت دفع پروتئین‌ها از كلیه، ادم و ورم قابل توجهی در اندام‌ هایی كه وزن روی آنهاست مشاهده خواهد شد.

چکار می توان کرد؟

ایده های زیر ممکن است به کاهش علائم و نشانه های احتباس آب در بدن کمک کند:

کاهش مصرف نمک.

کاهش وزن در صورت ابتلا به چاقی.

انجام ورزش به طور منظم. (ورزش ‌هایی مانند پیاده روی و دوچرخه سواری باعث می‌ شوند آب و مایعات از پاها تخلیه شود.)

بالا بردن پاها چند بار در روز برای بهبود گردش خون.

در صورت احتباس آب در اندام تحتانی، پوشیدن جوراب های حمایتی.

پرهیز از نشستن و یا ایستادن طولانی مدت.

راه رفتن به طور منظم هنگام استفاده از ماشین و یا در هنگام سفر با هواپیما.

اجتناب از افراط در دما مانند حمام، دوش یا سونای بسیار گرم.

نوشیدن حداقل 8 لیوان آب در روز.

اجتناب از پوشیدن لباس های بسیار تنگ.

مصرف به اندازه پروتئین در روز.

خوردن میوه ها و سبزیجات.

استفاده از داروهای ادرار آور با تجویز پزشک./


٠٩:٥٤ - يکشنبه ٦ خرداد ١٣٩٧    /    شماره : ١٤٥٤٧١    /    تعداد نمایش : ٣٩٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: