چاپ        ارسال به دوست

دوازده گزینه غذایی مفید برای مبتلایان به پرفشاری خون!


در حدود 75 میلیون آمریکایی دچار پرفشاری خون هستند و این را مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های این کشور اعلام کرده است.

به گزارش آوای سلامت به نقل ازhealthlineاین در حالی است که با مرور زمان فشار خون بالا منجر به آسیب به رگ های خونی، بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی، سکته مغزی و دیگر مشکلات سلامت می شود.

فشار خون بالا که به قاتل خاموش نیز معروف است، گاه هیچ نشانه ای ندارد و می تواند سالها در فرد مبتلا، مخفی بماند. تعدادی از عوامل خطر مانند سن، سابقه خانوادگی، جنس و نژاد در ابتلا به پرفشاری خون نقش دارند با این حال اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل و مصرف برخی غذاهای حاوی پتاسیم، منیزیم و فیبر در کنترل این عارضه نقش مهمی دارد.

سبزیجات تیره رنگ: پتاسیم موجود در این سبزیجات عاملی برای تعادل میزان سدیم در بدن و در نهایت کاهش فشار خون است. سبزیجات تیره رنگ سرشار از پتاسیم شامل کاهو، کلم پیچ، شلغم، اسفناج، برگ چغندر و ... را به طور تازه مصرف کنید چون مصرف کنسرو شده آنها نیز مقادیر زیادی سدیم وارد بدن می کند.

توت ها: انواع توت ها شامل ترکیبات طبیعی به نام فلاونوئیدها هستند و مطالعات نشان داده مصرف این ترکیبات منجر به جلوگیری از پرفشاری خون می شود. مصرف میوه های خانواده توت به همراه غلات کامل در وعده صبحانه گام مهمی در پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون است.

چغندر قرمز: حاوی اکسید نیتریک است که منجر به بازکردن رگ های خونی و کاهش فشار خون می شود. نیترات موجود در آب چغندر نیز در عرض 24 ساعت می تواند منجر به کاهش فشار خون شود.

شیر بدون چربی و ماست: شیر بدون چربی یک منبع عالی از کلسیم است. کلسیم عنصر مهمی برای کاهش فشار خون محسوب می شود. به گزارش انجمن قلب آمریکا، زنانی که 5 وعده یا بیشتر در هفته شیر بدون چربی یا ماست مصرف می کنند، 20 درصد کمتر از سایرین دچار عارضه پرفشاری خون می شوند.

بلغور جو: حاوی فیبر بالا، است و مصرف آن منجر به تعادل میزان سدیم در بدن می شود.

موز: سرشار از پتاسیم بوده و مصرف آن به همراه غلات کامل در وعده صبحانه یک راه عالی برای کنترل میزان فشار خون است.

ماهی قزل آلا: یک منبع عالی پروتئین است و اسیدهای چرب امگا 3 موجود در آن منجر به کاهش فشار خون، کاهش التهاب، کاهش تری گلیسیرید می شود. علاوه بر این ماهی قزل آلا سرشار از ویتامین دی است و این ویتامین خواص کاهنده فشار خون دارد.

دانه ها: انواع دانه ها ماننده دانه آفتابگردان، دانه کدو تنبل و ... حاوی پتاسیم، منیزیم و دیگر مواد معدنی شناخته شده برای کاهش فشار خون هستند. در بین وعده های غذایی خود از یک چهارم فنجان از انواع دانه ها استفاده کنید تا فشار خون تان به طور موثری کنترل شود.

سیر: اکسید نیتریک موجد در سیر با گشاد کردن رگ های خونی منجر به کاهش فشار خون می شود. علاوه بر سیر، ریحان، دارچین، آویشن و رزماری نیز خواص کاهنده فشار خون دارند.

شکلات تیره: محققان اعلام کرده اند که مصرف منظم شکلات تیره با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و بیماری های قلبی عروقی در رابطه است.

پسته: یک راه سالم برای کاهش فشار خون از طریق کاهش مقاومت عروق محیطی است.

زیتون: یکی از چربی های سالم است که مصرف منظم آن فشار خون را کاهش می دهد. زیتون حاوی پلی فنول است؛ ترکیبی که خواص ضد التهابی نیز دارد. روغن زیتون را به میان دو تا سه وعده برا کنترل فشار خون، در رژیم غذایی تان بگنجانید./


١٠:٣٦ - يکشنبه ١٢ خرداد ١٣٩٨    /    شماره : ١٥١٢٨١    /    تعداد نمایش : ١٥٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: